samot.rs

Šamotni program

Šamotne ploče, cigle, kao i razne namenske dimenzije se koriste u ozidu : kaljavih peći, kamina, pekara, pica-peći, pečenjara, roštilja. Šamot iz naše radionice izlazi sa istim svojstvima kao i pre 75 godina, kada je urađen prvi komad. Kao ugrađivači, šamot smo doveli do maksimuma kada je u pitanju kvalitet ugradnje, brzo vezuje, lako se obrađuje i savršeno ponaša u upotrebi. Dugovečniji je od industrijskog šamota, odlikuje se visokom šok-otpornošću, a i cena je bitan faktor. Već decenijama vodimo politiku niskih cena, najpovoljniji smo i odobravamo kredit od 3-6 rata za građane.

Šamotni malter, brašno i termobetoni su materijali koji se koriste za : zidanje opeka, popunjavanje manjih rupa i pukotina, kao i livenje celih zidova ili podova - Ali uvek u konsultaciji sa nama.

Šamotni malter je je najkvalitetniji materijal za ozid opeka na tržištu. radi se po staroj porodičnoj recepturi u dve verzije. Prva verzija služi isključivo za zidanje i označena je sa rimskim I, a druga verzija je materijal označen sa rimskim brojem II i koristi se isključivo za nabacivanje na zidove ili u prostore gde se ne može vratiti opeka. Najviše se koriste u produživanju veka svim ložištima koja rade u oštrim uslovima npr. šporeti, kotlovi i drugo.

O čemu voditi računa?

Pri oblaganju peći šamotnim pločama, treba paziti na debljinu ploča. Ploča ne sme biti suviše tanka jer bi pukla na odredjenoj temperaturi, ali ni suviše debela. Ukoliko niste sigurni koja vam je dimenzija ploče potrebna, mi imamo pravo rešenje za vaš problem! U svako doba možete se konsultovati sa nekim od naših majstora.